:--)

Herkkuhetkiä kaikkeen makuun :)

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Laktoositon kakku

Noniin tämmösen kakun sain aikaseks.. Eli ihan perus taikina (ohje löytyy alhaalta jostain) ja koristelin valkoisella Dr.Oetker:n sokerimassalla ja suklaalla. Kukat on samaa sokerimassaa, mutta se on värjätty sinisellä elintarvikevärillä.
  Kostutin kakun Valion laktoosittomalla LUOMU maitojuomalla. Sen jälkeen 'voitelin' kakun omenahillolla ja laitoin päälle yhden paloiksi leikatun banaanin.
   Puristele sokerimassa käsissä palloksi, sen jälkeen purista se levyksi käsien  välissä ja aloita kauliminen. Sininen sokerimassa värjättiin parilla tipalla sinistä elintarvikeväriä. Massasta tulee aluksi tahmea, mutta kun väri leviää kunnolla se kovettuu vähän. Anteeksi heilahtanut kuva ;(

 Tein kukat 'piirtämällä' coctailtikulla/hammastikulla. Se ei aina onnistunut joten tein myös ihan vierekkäin pisteitä kukan muotoon ja niin sain kukkia irti massasta.
 Sulatin suklaata kakun päälle. Kun suklaa on jäähtynyt, ota muovikelmua tarpeeksi pöydälle ja kaada suklaa siihen. Sitten tee kelmusta pussi jottei suklaa pääse karkuun yläkautta. Tee coctail-/hammastikulla pieni reikä pussin pohjaan ja purista pussia vähän, niin se suklaa alkaa tulla sieltä. Sitten koristele miten haluut :)

PEEÄS: Tääki kakku jäi matalaks, mut tän kakun sai sentään leikattua kahteen osaan ja pystyin laittaa täytettäkin. Naminam:)

5 kommenttia:

 1. Kaunis kakku! Itellä ei kyllä yhtään riittäis kärsivällisyys tollasten koristeiden tekeemiseenkään, mutta tästä sai kyllä kivoja vinkkejä.(:

  VastaaPoista
 2. Kiitoos:) Ja joo tossa jos jossain tarvitaa kärsivällisyyttä ;D

  VastaaPoista
 3. Tulipa hyvän näköinen kakku:) Ihanaa että joku jaksaa olla noin innostunut leipomisesta!

  VastaaPoista
 4. Kiitti:) Mä jaksan:D oon leiponu loman aikana melkei joka päivä jotai

  VastaaPoista
 5. Ja muutes noi kukat saa pysymään paikallaan sillee et pursottaa kukan alapuolelle vähän suklaata ja sit painaa kakkuun kiinni :)

  VastaaPoista